Autorităţile din Oradea lucrează ca pescarii sportivi: prind prada, o "pupă" şi apoi o eliberează! La cererea Primăriei, Poliţia municipiului a identificat şoferii care şi-au ambalat motoarele în parcarea subterană din strada Independenţei până au activat instalaţia automată de stingere a incendiilor, creând astfel o mică inundaţie.

Poliţiştii au transmis Primăriei identităţile celor doi vinovaţi, doi tineri de 21 şi 19 ani, unul din Hidişelu de Sus, celălalt din Oradea, stabilite pe baza înregistrărilor video făcute de sistemul din parcare.

Oamenii legii nu au luat însă nicio măsură împotriva lor, pe motiv că municipalitatea nu ar fi cerut acest lucru, dar Bihorel a verificat corespondenţa şi a constatat că Primăria le-a transmis poliţiştilor explicit să ia "măsurile legale care se impun".

Până una-alta, Direcţia Patrimoniului Imobiliar a cerut constructorului parcării să constate dacă şoferii "turaţi" nu au distrus cumva stratul de vopsea impermeabilă de pe pavaj, cu riscul ca ulterior apa să se infiltreze în beton, şi să evalueze eventualele costuri de refacere.

În plus, angajaţii Primăriei se pregătesc să factureze vinovaţilor costurile celor 80 de metri cubi de apă risipiţi, în valoare de circa 450 lei.

O sumă destul de modestă pentru o distracţie atât de "tare"...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!