Este în centrul atenției la fiecare festival de muzică la care participă. A lansat deja 7 piese și pentru anul viitor a plănuit să realizeze și un album. În curând va concura alături de alți copii talentați la un festival din Belarus, iar apoi va ajunge pe o scenă din Macedonia. 

În pofida celor doar 13 ani ai săi, Natalia Bendre muncește din greu pentru a-și îndeplini visul de a ajunge pe cele mai mari scene și a-și cuceri fanii cu genul preferat: rockul. 

„Vocea orioninilor”

Talentul său nu a fost moștenit. Și-a dat seama că vrea să ia lecții de canto la 7 ani, după ce a participat la un concurs de muzică organizat de școala unde e și acum elevă, Liceul Don Orione din Oradea. 

„M-am înscris la «Vocea Orioninilor», unde am cântat piesa de pe genericul desenului animat Buburuza și Motanul Noir, cântată în română de Nicole Cherry. Am luat premiul III fără să fi făcut nicio oră de canto. Am vrut să fiu mai bună și i-am zis mamei că vreau să iau lecții”, povestește adolescenta. 

Părinții au înscris-o apoi, în 2018, la Palatul Copiilor, unde a început să-și antreneze vocea o dată pe săptămână. „La început a cântat de toate. Într-o zi țin minte că profesoara i-a dat prima piesă în engleză, «The Show Must Go On», a trupei Queen. Am întrebat-o atunci dacă nu e cam mică pentru o astfel de piesă și mi-a răspuns că ea poate cânta orice”, povestește mama fetei, Anca Bendre, care, împreună cu soțul, Nicolae, conduce o firmă de transport. 

Mentorul din București 

Micuța artistă și-a dat seama repede că rockul îi vine mănușă. „Chiar dacă nu înțelegeam toate cuvintele când eram mai mică, îmi plăcea ritmul, atitudinea cântăreților, puterea din versuri. Țin minte că pe atunci nici nu-mi plăceau piesele lente, doar cele pline de energie, care mă făceau să dansez”, spune Natalia. 
După mai bine de un an la Palatul Copiilor, adolescenta s-a mutat la școala de muzică Enjoy Music, care aparține de Episcopia Greco-Catolică, unde a luat lecții de canto în fiecare zi.

Tot atunci a început să participe la mai multe festivaluri în țară. „La unul dintre concursuri în juriu a fost și compozitorul și cântărețul de rock Ovidiu Anton (foto), care a cântat compoziția sa «Moment of Silence» și mi-a rămas în minte timp de un an, până când m-am întâlnit din nou cu el”, povestește adolescenta.

La a doua întâlnire au decis să colaboreze, iar de atunci artistul bucureștean se ocupă de producția melodiilor ei. 

7 single-uri 

Prima piesă a tinerei orădence a fost scoasă în 2020, „Tărâmul misterelor”, urmată de o melodie dedicată mamei, „De ziua ta”, lansată pe platforme de streaming în 8 martie 2021. Au urmat „Poftă de viață”, „Nori călători”, „Vino, iarnă” și „Întotdeauna”, cea mai recentă piesă, lansată pe 10 martie anul acesta, fiind „Nu vreau”. Toate îi plac la fel de mult, pentru că transmit energie pozitivă, mărturisește Natalia.

„Am poftă de viață / Orizontul mă cheamă și parcă zbor / Vântul bate din față / Nu-mi întunecă zâmbetul niciun nor”, sunt câteva dintre versurile piesei „Poftă de viață”, care a fost lansată de Ziua Copilului în 2021, la Rock FM, și care a adunat până acum cele mai multe vizualizări pe canalul de YouTube al fetei: aproape 1 milion. 

Anul acesta Natalia i-a impresionat și pe juraţii emisiunii „Românii au Talent”, în preselecții cântând balada „Ana”, scrisă de o altă cântăreață tânără, Dora Gaitanovici.

O vară rock 

La festivaluri, orădeanca are succes cu piese precum „The Show Must Go On”, „Try”, de la P!nk, și „Ana”.

„Iese repede în evidență, pentru că vocea ei e foarte puternică, chiar dacă are numai 13 ani, dar și pentru că la competiții sunt foarte puține fete care cântă rock”, spune mama Nataliei. Între cele mai importante premii obținute de adolescentă au fost un disc de aur la Festivalul Good Vibes din Pitești, titlul de „Diamond Winner” la Festivalul internațional de muzică din Macedonia și cel mai recent, la începutul acestei luni, trofeul „Bucharest in Music”.

Luna viitoare, adolescenta va pleca împreună cu părinții în Belarus, pentru o altă competiție, în august va participa la o nouă ediție a festivalului din Macedonia, iar între acestea va înregistra piese pentru primul album, pe care vrea să-l lanseze anul viitor. Deși toată vara va fi plecată și va munci, tânăra e fericită că își trăiește pasiunea, convinsă că nu ea a ales rockul, ci rockul a ales-o pe ea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!