Întrucât tenisul românesc traversează o perioadă foarte bună şi pentru a profita de moment la maximum, Federaţia Română de Tenis, împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român au decis înfiinţarea unei echipe olimpice de tenis, astfel încât să poată fi pregătită cât mai bine participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, unde se doreşte obţinerea unor rezultate cât mai bune.

Echipa olimpică de tenis este formată din 12 jucători, care vor beneficia de sprijin material în vederea participării la Jocurile Olimpice.

Între aceşti jucători se află şi bihoreanca Irina Bara, care a urcat între primele 140 de tenismene ale lumii, dar şi un alt sportiv cu origini bihorene, Marius Copil.

Mai exact însă, lotul echipei olimpice de tenis îi va cuprinde pe: Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru.

"Pentru mine este o onoare să fac parte din acest lot olimpic. Este o emoţie diferită şi sper să am parte şi la Tokyo de ea, ca la Londra. Când ţi se cântă imnul este un moment unic, aşa a fost la Roland Garros, a fost cel mai frumos din viaţa mea. Este cel mai frumos lucru să ţi-se cânte imnul. Îmi exprima public dorinţa de a fi portdrapel în 2020, dacă merit şi lumea vrea acest lucru. Mă axez pe o medalie la Jocurile Olimpice, pun toată energia să se întâmple. Urmează pregătire pentru mine şi voi pleca în 2019 de acasă. Dacă aş câştiga o medalie la Jocurile Olimpice, aş fi un sportiv perfect", a declarat lideul clasamentului mondial feminin, Simona Halep, marţi, la sediul COSR, unde a fost prezentat lotul olimpic de tenis, format din cei 12 sportivi.