Mai mulţi săteni din localităţile Sâmbăta şi Brăteşti sunt revoltaţi că, din cauza lucrărilor de reabilitare a DN 76, au rămas blocaţi în curţi, rigolele de pe marginea şoselei fiind mult mai înalte în unele locuri faţă de aliniamentul caselor lor.

Pentru a putea ieşi din case, unii dintre ei au improvizat podeţe, însă nici acestea nu le sunt de mare de folos.

"M-au lăsat aici în groapă, nu pot cumpăra lemne, nu pot să-mi aduc porumbul din câmp", s-a plâns BIHOREANULUI Rozalia Filip, o localnică de 69 de ani din satul Brăteşti. Aceasta a mai menţionat şi că rigola din faţa casei este cu peste 30 de centimetri mai înaltă decât trotuarul din faţă. 

Alţi localnici din Sâmbăta s-au plâns pe reţele de socializare.

"De la numărul 262 până în capătul satului, adică 7 case (n.r. în Sâmbăta), NU se mai poate intra cu piciorul decât escaladând pe podeţe improvizate, iar cu maşina / tractorul nicio şansă! Cum îşi aduc oamenii recoltele de pe câmp, sau lemnele pentru iarnă, dacă singurul acces de la şosea la proprietăţile lor le-a fost îngrădit? Bunica mea are 80 de ani şi e în această situaţie. Vecina de lângă noi are mama în scaun cu rotile, cum ajung ei în propria curte?", a scris Mihaela Letizia pe Facebook, publicând şi mai multe fotografii în care se vede cât de înalte sunt rigolele.

Contactați de BIHOREANUL, reprezentanții Prefecturii Bihor au transmis, marți, că situaţia este una temporară și că se va remedia.

"Problema este la casele vechi, sub care pământul a cedat şi sunt mai joase decât celelalte. Ne cerem scuze pentru asta, însă tocmai pentru a acelera lucrările, am deviat circulaţia, iar lucrările în acea zonă se va încheia într-o săptămâna sau două", a declarat un angajat al Cancelariei Prefectului.

Până atunci, însă, sătenii se vor descurca cum pot...