PRM Bihor a votat pentru înlăturarea preşedintelui Corneliu Vadim Tudor de la conducerea partidului. Delegaţii filialei la lucrările Consiliului Naţional desfăşurate în weekendul trecut în Bucureşti au fost mandaţi se voteze pentru debarcarea Tribunului.

"Am votat fără reţineri revocarea preşedintelui şi a întregii conduceri a partidului. De doi ani purtăm în filială discuţii legate de acţiunile lui Corneliu Vadim Tudor. Concluziile au fost că trebuie neapărat să îl dăm la o parte şi să lăsăm partidul fără acest lest care ne-a tras în jos îndeosebi la ultimele alegeri", a declarat Ioan Gavrilă Mărcuş, vicepreşedintele organizatoric al PRM Bihor.

Peremiştii bihoreni îi reproşează fostului preşedinte firea conflictulă, atitudinea autoritară, blocarea democratizării interne a partidului, încurajarea cultului personalităţii şi prejudiciile de imagine aduse PRM prin scadalurile provocate.

Fosta conducere a PRM a amânat în mod repetat convocarea Consiliului Naţional în încercarea de a se menţine în funcţie, dar în final, şedinţa a fost stabilită pentru 15 iunie. La lucrări au participat 24 de filiale din cele 34 existente, iar majoritatea reprezentanţilor s-au declarat pentru debarcarea conducerii.

Corneliu Vadim Tudor nu a recunoscut valabilitatea votului şi, în semn de protest, nu s-a prezentat la Consiliul Naţional. Noul preşedinte al partidului va fi ales în cadrul congresului, care va avea loc pe 27 iulie. Tot atunci se va stabili şi soarta lui Vadim Tudor.

"Noi susţinem ideea de a i se acorda funcţia de membru de onoare a partidului, dar probabil că nu va accepta şi, cu ieşirile care îi sunt caracteristice, se va autoexclude", a spus preşedintele PRM Bihor, Mihai Drecin.

Drecin este de părere că de la această oră PRM este "pe muchie de cuţit", iar soarta partidului ţine de modul în care va şti să se reinventeze în urma înlăturării vechii conduceri.