Președintele PSD Bihor, Aurel Mohan, medic neurochirurg și candidat pentru un post de senator, crede că problema concediilor medicale fictive poate fi remediată doar prin „analize” mai atente ale spitalelor și caselor de asigurări de sănătate față de medicii care muncesc în ambulatorii.

Bolnavii închipuiți au revenit în actualitate în contextul în care marți la Oradea s-au făcut percheziții în dosarul unor jandarmi care erau mercenari în Congo, deși la locul de muncă figurau în concediu medical.

„Din punctul meu de vedere, cu o analiză mai atentă asupra ambulatoriilor de specialitate, prin colaborarea caselor de sănătate și conducerii spitalelor, se pot găsi soluții. O analiză mai atentă poate să ridice semnul întrebării de pe acest subiect”, a declarat Mohan, miercuri, întrebat de BIHOREANUL ce soluții are el și partidul pe care îl reprezintă legat de această problemă.

Cum s-ar face această analiză, din oficiu sau doar la sesizare, șeful PSD n-a mai detaliat.

În primăvară, și premierul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că trebuie descurajat abuzul de concedii medicale nejustificate, precizând că este nevoie de o clarificare legislativă, clarificare care, însă, nu a mai venit.

Totuși, medicul Mohan nu consideră că problema concediilor medicale fictive este răspândită.

„Cred că sunt cazuri aparte, nu cred că este un „sport național”, o practică generală. Eu și colegii mei pe care îi cunosc și cu care colaborez am depus un jurământ și ne facem meseria și specialitatea strict în interesul pacientului”, a mai spus Mohan.

Rămâne de văzut, odată ajuns senator, dacă și ce modificări legislative va propune pentru medicii care acordă prea ușor concedii medicale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!