Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor (DSVSA) a contactat autorităţile locale din întregul judeţ pentru a afla care primării intenţionează să amenajeze centre de sacrificare temporară a mieilor în preajma Paştelui, mai exact în perioada 30 martie - 3 aprilie.  Dar, până în prezent, "şi-au manifestat intenţia de a amenaja asemenea centre doar Primăriile din Oradea şi din Beiuş", a declarat directorul coordonator al DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău.

Potrivit spuselor lui Budău, primăriile localităţilor în care se doreşte autorizarea sacrificării de miei mai pot anunţa DSVSA până cel târziu la 15 martie, urmând ca specialiştii sanitar-veterinari să fie alocaţi în acele pieţe care vor fi autorizate.

În altă ordine de idei, dar tot legat de apropiata sărbătoare a Paştelui, conducerea DSVSA a declanşat o serie de controale cu privire la comercializarea de ouă, descoperind în ultima săptămână trei tipuri de fraude în acest sector.

Este vorba, conform informaţiilor furnizate de directorul Budău, despre "vânzarea de ouă de la găini crescute în cuşti ca fiind ouă Bio", dar şi despre "vânzarea de ouă direct din fermele autorizate, dar fără a fi trecute prin centre de ambalare, unde ouăle să fie sortate pe mărimi şi categorii, precum şi verificate din punct de vedere sanitar-veterinar".

"Vom continua asemenea acţiuni de control în comerţul cu ouă atât până de Paşti, cât şi după", a precizat şeful DSVSA Bihor.