Momente apăsătoare, vineri, la Curtea de Apel Oradea, unde unui bărbat i s-a făcut rău chiar în timp ce era audiat de judecători.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul, pe numele său Kadar Elemer, s-a prăbuşit chiar în momentul în care trebuia să fie audiat în calitate de martor denunţător în dosarul de corupţie deschis pe numele fostei adjuncte a Finanţelor Bihor, Adriana Sime, judecată pentru luare de mită.

SMURD la instanţă

Cei din sală au sunat la 112, iar un echipaj al SMURD a ajuns la faţa locului în scurt timp, acordându-i primul ajutor bărbatului.

"Persoana căreia i s-a făcut rău a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde este investigată în prezent. Din primele date, într-adevăr, a avut probleme cardiace, dar deocamdată nu putem spune dacă este infarct sau nu", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi UPU de la Spitalul Judeţean.

Kadar Elemer este patronul Ice Company Aleşd şi trebuia să dea declaraţii în dosarul fostei adjuncte a şefului Finanţelor Bihor, Adriana Sime, trimise în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată împreună cu fosta ei subalternă, Florentina Puşcău, acuzată de complicitate la comiterea primei infracţiuni. În acest proces, în prima instanţă Sime a fost condamnată cu suspendare pentru o infracţiune de luare de mită, dar achitată pentru alte patru.

Acuzaţii dure...

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii DNA o acuză pe fosta finanţistă, între timp pensionată, că în perioada octombrie 2013 - februarie 2014, când conducea Serviciul Persoane Juridice 4 din cadrul AJFP Bihor - Activitatea de Inspecţie, ar fi pretins prin intermediul Florentinei Puşcău suma de 14.500 euro de la patronul Ice Company Aleşd, care ulterior a devenit denunţător. Din aceşti bani, funcţionara ar fi încasat în două tranşe de 2.000 euro, respectiv 4.000 euro, bani în schimbul cărora ar fi promis "trântirea" unui control fiscal.

Totodată, acuză DNA, Sime ar fi primit în patru rânduri de la Bogdan Oprea, administratorul fostei fabrici de ulei Interoil Oradea, ulei de floarea soarelui şi de măsline în valoare totală de 927,96 lei, pentru ca "să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii şi efectuării controalelor fiscale, în sensul efectuării inspecţiilor doar formal şi neconstatării unor eventuale nereguli": 11 baxuri în trei rânduri în octombrie 2012, respectiv 4 baxuri în decembrie 2014.

4 baxuri de ulei

Procesul fostelor finanţiste a început în august 2016 la Tribunalul Bihor, o primă sentinţă fiind pronunţată în luna iulie. Judecătorul a stablit că, din toate situaţiile în care anchetatorii susţin că Sime ar fi luat mită, doar una singură este dovedită, şi anume fapta din 2014, când ar fi primit cele 4 baxuri de ulei.

Pentru aceasta, Sime a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. Cum pentru acuza de luare de mită de la patronul Ice Company Aleşd, Sime a fost achitată pe considerentul că fapta nu există, instanţa a dispus aceeaşi soluţie şi în cazul Florentinei Puşcău.

Soluţia nu a fost, însă, definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel. De altfel, tocmai apelul s-a judecat vineri, la instanţă.

UPDATE. Deşi la prima vedere starea pacientului părea gravă, în final medicii UPU au constatat că acesta a avut doar un puseu de tensiune pe fondul stresului. "A avut, într-adevăr, tensiune mare, dar nu şi alte complicaţii. Nu a fost nimic grav motiv pentru care pacientul a şi plecat acasă", a declarat dr. Hadrian Borcea.