O cunoscută doctoriţă de la Spitalul Judeţean din Oradea, Ramona Dorobanţu, a intentat pe 29 iunie un proces împotriva conducerii unităţii, pentru ca judecătorii să-l oblige pe managerul Gheorghe Carp s-o numească şefă peste secţia ATI-Neonatologie a Maternităţii.

Bihorel a aflat că femeia, care visa să "moştenească" funcţia încă de la pensionarea doctoriţei Valeria Filip, în urmă cu câţiva ani, îl acuză pe Carp că nu o pune şefă, deşi în luna martie fusese propusă de Facultatea de Farmacie şi Medicină, la pachet cu alţi 31 de medici universitari, în baza legii care prevede că la conducerea secţiilor clinice sunt numiţi doctori cu grade universitare, "cu avizul managerului".

Care manager, însă, nu şi-a dat avizul, cum nu şi l-a dat nici în cazul altor "sorbonei" propuşi de FMF, în principal pentru că activitatea lor din spital este sub cea a şefilor de secţii actuali.

În cazul ATI-Neonatologie, Carp îl preferă pe dr. Radu Galiş, medic primar, fără titluri universitare, pentru că are rezultate mult peste ale secţiilor similare din centre universitare de renume, între altele coordonând un proiect cu fonduri europene de 4,5 milioane euro pentru modernizarea secţiei şi fiind doctorand al Universităţii din Maastricht, Olanda.

În schimb, Dorobanţu se poate lăuda cu rangul de şef de lucrări la Oradea, dar mai ales cu faptul că îi are ca naşi de cununie pe fosta şefă a secţiei, Valeria Filip, şi pe soţul acesteia, fostul primar Petru Filip, precum şi pe decanul FMF, Adrian Maghiar, cu soţia sa.

Rămâne de văzut dacă la proces, care va începe la toamnă, înrudirea cu astfel de VIP-uri va "bate" sau nu competenţa...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!