Procesul de divorţ al lui Tokes Laszlo, în care miercuri se aştepta o primă sentinţă, a fost repus pe rol deoarece au apărut documente importante noi.

Potrivit grefierei Cornelia Precup, din cadrul Biroului de presă al Curţii de Apel Oradea, magistraţii Judecătoriei Oradea au primit de la avocatul lui Tokes Edith, în perioada de pronunţare, trei „documente importante" în susţinerea acuzaţiilor ei care privesc culpa exclusivă a lui Tokes Laszlo în privinţa desfacerii căsătoriei.

Deoarece noile probe trebuie puse în discuţia contradictorie a părţilor, acestea urmează să fie citate pentru un nou termen de judecată.

Judecătoria Oradea urma să pronunţe miercurea trecută sentinţa în cazul cererii de divorţ intentate de soţia lui Tokes însă, în urma unor solicitări depuse de avocaţii celor doi soţi, procesul a fost prelungit cu o săptămână.

După cum se ştie, divorţul a fost cerut de soţia europarlamentarului pe 23 martie anul trecut, din vina exclusivă a europarlamentarului pe care îl acuză de infidelitate. În cererea de divorţ, Tokes Edith îşi acuza soţul, printre altele, de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret".

Tokes Edith mai arăta că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia. "S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa 200 de scrisori, şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc".

Potrivit cererii de divorţ, Tokes refuza să se afişeze cu soţia sa între prieteni, la dineuri ori petreceri. "Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni", susţine femeia care, odată cu divorţul, cere să îşi reia numele purtat anterior căsătoriei, cel de Joo, dar şi obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de întreţinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care încă nu şi-au finalizat studiile.

Din luna septembrie anul trecut, la cererea părţilor, procesul a devenit secret. Totodată, la solicitarea judecătorului, avocaţii celor doi soţi s-au pus de acord să păstreze confidenţialitatea probelor care vor fi prezentate în cadrul dezbaterilor.