Miercuri, la Judecătoria Oradea a avut loc cel de-al doilea termen de judecată a cererii de divorţ intentate de Tokes Edith, soţia vicepreşedintelui Parlamentului European Laszlo Tokes, iar la solicitarea politicianului dezbaterea s-a ţinut în şedinţă secretă.

Totodată, la cererea judecătorului de caz, avocaţii celor doi soţi au luat decizia să se abţină de la orice declaraţie publică până la finalul procesului, care va continua deocamdată la Oradea, până când se va judeca solicitarea de strămutare depusă luna trecută la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de fostul episcop.

„Am decis împreună cu avocatul părţii adverse să ne abţinem de la declaraţii publice. Este mai bine pentru ambele părţi ca, până la pronunţarea unei sentinţe, să păstrăm confidenţialitatea asupra dezbaterilor. Cel puţin deocamdată", a declarat la ieşirea din sala de judecată Kovacs Zsolt, avocatul lui Tokes Edith.

Următorul termen de judecată al procesului de divorţ va avea loc pe 29 septembrie, când judecătorul va analiza probele depuse de cele două părţi şi va decide asupra martorilor care vor fi audiaţi.