Începând de săptămâna viitoare, Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT are un nou şef. Procurorul Adrian Pantea a fost delegat de Consiliul Superior al Magistraturii să coordoneze activitatea unităţii de parchet în locul actualului şef, procuroarea Daciana Vidrean, căreia i-a expirat mandatul în această funcţie. 

Hotărârea a fost luată, luni, de Secţia de procurori a CSM, care a stabilit că procurorul Pantea va conduce DIICOT Oradea cu delegaţie, începând cu 23 noiembrie şi până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 6 luni. 

Intrat în magistratură în 1996, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, Adrian Pantea este din 2012 procuror în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde s-a specializat pe cazurile de criminalitate informatică, infracţiuni economice și trafic de migranţi.

Printre cauzele cele mai cunoscute la care acesta a lucrat se numără cea a lui Lucian Ovidiu Abrudan, administratorul cunoscutei firme de mezeluri Florava, trimis în judecată pentru o fraudă de 1,5 milioane euro, şi cea a designerului orădean Andrei Zalder, condamnat la 3 ani şi 4 luni de detenţie după ce a fost prins că a colecţionat mii de imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani.

Adrian Pantea preia conducerea DIICOT Oradea de la procuroarea Daciana Vidrean, aflată la cârma Serviciului din 2014. Transferată la Oradea de la Arad, Vidrean a decis să rămână aici, primind acordul CSM de a-și continua activitatea în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT şi după încetarea mandatului de procuror şef.