Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, joi, trimiterea în judecată a bărbatului acuzat că, vara trecută, a ucis cu motocoasa un tânăr din Ţeţchea.

Este vorba despre tragedia produsă pe data de 19 august anul trecut, căreia i-a căzut victimă Gabriel Cudi, un tânăr în vârstă de doar 20 ani. Băiatul a intervenit într-o dispută dintre tatăl său vitreg, Crăciun Tuşe, şi un vecin, Vasile Oniţa, care tăia iarba cu o motocoasă în grădina lor.

Discuţiile dintre cei doi bărbaţi au degenerat într-o altercaţie. Tuşe a apucat un par, Oniţa a ridicat motocoasa pornită, iar băiatul care era lângă tatăl său a ajuns în bătaia aparatului, care i-a sfârtecat pieptul şi o mână. "Eu am luat parul doar după ce Oniţa a ridicat motocoasa", spune, acum, Crăciun Tuşe.

Cert e că familia a sunat imediat la 112 şi, pentru că li s-a spus că va fi trimis elicopterul SMURD, tânărul a fost dus spre terenul de sport, unde aparatul urma să aterizeze. Medicii au încercat din răsputeri să-l salveze pe Gabriel, dar degeaba. Deşi au făcut manevre de resuscitare timp de o oră, a murit din cauza hemoragiei enorme.

Făptaşul, Vasile Oniţa, a fost reţinut şi inculpat pentru omor, însă o zi mai târziu, acuzația a fost schimbată în cea de ucidere din culpă, considerându-se că tragedia s-a produs, de fapt, ca urmare a unui accident nefericit.

Câteva luni mai târziu, BIHOREANUL a dezvăluit în premieră faptul că dosarul penal deschis pe numele lui Oniţa a luat o nouă turnură. Bărbatul a fost dus în faţa procurorilor, iar apoi şi în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru omor, solicitare care a fost respinsă, însă, la Curtea de Apel Oradea, bărbatul fiind plasat sub control judiciar.

Cazul a rămas în cercetare până în această săptămână, când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au decis să îl trimită în judecată pe Oniţa, procesul urmând să se desfăşoare în prima fază la Tribunalul Bihor.