Criminalul orădencei în vârstă de 68 de ani, găsită moartă în seara zilei de 3 decembrie într-un apartament de bloc din cartierul Velenţa, a fost prins, iar la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, instanţa a dispus arestarea individului pentru o perioadă de 30 de zile.

Informaţia a fost confirmată, sâmbătă, de către purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, care a refuzat să mai ofere alte detalii, susţinând că „vom reveni cu un comunicat de presă în cursul zilei de luni”.

Potrivit portalului instanţei, suspectul se numeşte Florin Mircea Lomotă, un arădean din localitatea Vinga, judecat în ultimii ani în mai multe dosare de furt,  iar arestarea lui a fost decisă vineri, la prânz, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, pentru acuze de omor şi tâlhărie.

Încheierea de arestare pronunţată mai poate fi contestată de bărbat la Curtea de Apel Oradea.

Victima a fost găsită moartă în propria locuinţă, cercetările pornind la sesizarea vecinilor, care au sunat la 112,  îngrijoraţi că nu au mai văzut-o timp de cinci zile, iar lumina era aprinsă în apartament. Pentru că ușa era închisă, a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a comunicat, o zi mai târziu că cercetările în caz se desfăşoară pentru infracţiunea de omor. 

"Ancheta preliminară relevă faptul că moartea persoanei a fost violentă şi a fost cauzată de multiple lovituri care i-au fost aplicate în zona capului", a spus Maria Cotrău.