Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au atacat, prin recurs, decizia dată, luni, de magistraţii Judecătoriei Beiuş pentru cercetarea în stare de libertate a orădeanului Doru Judea. Tânărul de 30 de ani este acuzat că duminică dimineaţă, împreună cu un prieten de-al său, Vlad Toderici, în vârstă de 35 ani, din localitatea Bunteşti, au urinat pe mai multe autoturisme în faţa unui local din Pietroasa şi au intrat cu maşina prin vitrina unei pizzerii din Beiuş.

"Instanţa a decis să emită mandat de arestare pentru 29 de zile doar pe numele inculpatului din Bunteşti, în timp ce în cazul orădeanului s-a decis cercetarea în stare de libertate, soluţie cu care nu suntem de acord. Cei doi au comis faptele împreună şi, mai mult decât atât, inculpatul din Oradea este suspectat că a condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice", a explicat, marţi, pentru BIHOREANUL, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

Vlad Toderici şi Doru Judea au chefuit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local din municipiul Beiuş, iar duminică dimineaţă, în jurul orei 10, îmbarcaţi într-un Audi A6, proprietatea lui Judea, au plecat spre Pietroasa unde au înjurat angajaţii unui local pentru că au refuzat să-i servească după care au ieşit şi au urinat pe maşinile din faţă, au distrus un coş de gunoi din faţa localului şi în final l-au sunat pe administratorul barului, Gheorghe Ioan Nastor, ameninţându-l cu moartea pentru lipsă de "respect" faţă de ei.

Două ore mai târziu, cei doi au revenit la Beiuş, la pizzeria Tornado, intrând în local cu maşina, direct prin vitrină, după care au pornit casetofonul din autoturism la capacitatea maximă a sonorului şi s-au aşezat la o masă pentru a chefui până la venirea poliţiştilor care i-au reţinut, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.