>Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus trimiterea în judecată a bărbatului de 46 de ani din comuna bihoreană Brusturi care şi-a incendiat soţia, criminalul fiind acuzat de omor deosebit de grav prin cruzimi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Dorel Moţiu.

Tragedia s-a petrecut în dimineaţa zilei de 27 septembrie în zona centrală a Oradiei. Bărbatul, Mihai Boldiş, fusese părăsit de victimă şi a aşteptat-o dimineaţa, în jurul orei 7, lângă Piaţa Cetate din centrul oraşului, deoarece femeia lucra la un atelier de confecţii pe strada Griviţei. I-a cerut să se întoarcă acasă, iar când aceasta a refuzat, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, de faţă cu colegele ei. În prima fază, colegele femeii au sărit să o apere şi au reuşit să stingă focul, însă bărbatul, văzând că victima îi scapă, a mai turnat din nou benzină peste ea şi a aprins-o din nou, după care a încercat să fugă, fiind prins de trecători.

Victima, o femeie de 39 de ani, mamă a patru copii, a fost internată la spital, însă nu a mai putut fi salvată. A murit după 10 zile de chinuri, în urma unor complicaţii provocate de arsurile care îi acopereau peste 60% din suprafaţa corpului.

Incendiatorul a fost reţinut chiar în ziua întâmplării şi arestat pe 28 septembrie pentru tentativă de omor deosebit de grav. După decesul victimei, încadrarea juridică a faptelor de care era acuzat a fost schimbată din tentativă de omor deosebit de grav în omor deosebit de grav, prin cruzimi, pentru care a şi fost trimis în judecată de procurori în stare de arest preventiv. 

"Având în vedere gravitatea faptelor, în rechizitoriu procurorul a apreciat că scopul pedepsei penale nu poate fi atins decât prin aplicarea în sarcina inculpatului a pedepsei detenţiunii pe viaţă, lucru pe care îl va stabili, însă, instanţa", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului.