Procurori ai DNA Oradea şi ofiţeri ai DGA Bihor au descins, joi, la sediul Administraţiei judeţene a Finanţelor Publice Bihor, unde desfăşoară percheziţii într-un dosar de corupţie care îl vizează pe fostul director executiv adjunct, Dorel Pătcaş, cel care a coordonat şi activitatea de inspecţie fiscală, până în 2013, la reorganizarea instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Finnaţelor bihorene, Vasile Farc, acţiunea a început de dimineaţă, la etajul 7 al clădirii, în biroul actual al lui Dorel Pătcaş, în prezent şef Birou servicii interne.

Un procuror al DNA venit de dimineaţă şi a solicitat o persoană care să îi însoţească şi să fie martor la percheziţii. Acţiunea nu s-a terminat încă”, a declarat BIHOREANULUI, la prânz, Vasile Farc.

Potrivit unor surse din anchetă, Dorel Pătcaş este bănuit de luare de mită şi trafic de influenţă.

Un comunicat al DNA, dat publicităţii la amiază, arată că "sunt efectuate percheziții domiciliare la patru locaţii situate în municipiul Oradea, dintre care două reprezentând sediile unor instituţii publice", "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție comise în perioada  2009 - 2014".

Surse judiciare spun că cea de a doua instituţie vizată de percheziţiile anchetatorilor este Biroului vamal Bihor.

Dorel Pătcaş lucrează din 2011 la Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice, venit prin transfer din funcţia de director executiv adjunct al Direcţiei judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor. 

Ancheta se desfăşoară cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.