Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au început cercetările împotriva procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea, cel care efectua verificările în dosarul deschis pe numele milionarului Octavian Brânzaş, găsit spânzurat săptămâna trecută, şi care îl acuza pe anchetatorul său de abuz în serviciu, a informat, marţi, procurorul general al Parchetuui Curţii de Apel Oradea, Valentin Mirişan.

"Există o plângere penală, depusă de Octavian Brânzaş, împotriva procurorului Alin Leucea, pentru abuz în serviciu, în care reclamantul pretinde că s-au exercitat presiuni asupra lui în timpul anchetei în care îl cerceta pentru bancrută frauduloasă, spălare de bani şi evaziune fiscală. Dosarul a fost repartizat unui procuror care efectuează cercetări", a declarat procurorul general Valentin Mirişan.

Potrivit sursei citate, memoriul găsit asupra omului de afaceri nu a fost ataşat încă la dosar până când Poliţia nu va finaliza raportul legat de sinuciderea acestuia, aflat în lucru la Postul Oşorhei.

"Într-o săptămână, ancheta în cazul respectiv va fi terminată iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, iar procurorii vor remite memoriul lăsat de victimă destinatarului", a declarat comisarul şef Iosif Mante, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor.

Controversatul om de afaceri bihorean Octavian Brânzaş, 42 ani, asociat cu Javier Saforcada Puyol, fratele celebrului fotbalist spaniol Carlos Puyol, căpitanul echipei FC Barcelona, a fost descoperit mort, săptămâna trecută într-un abator din localitatea Oşorhei. Legat de pantaloni, omul de afaceri avea un memoriu adresat procurorului general al parchetului Curţii de Apel Oradea, Valentin Mirişan, cu mesajul acuzator: "Am recurs la acest gest din cauza abuzurilor la care am fost supus de procurorul Alin Leucea".

Octavian Brânzaş era cercetat de către procurorul Alin Leucea pentru înşelăciune, bancrută frauduloasă şi spălare de bani. Afaceristul urma să fie audiat de procurori în ziua în care a fost găsit mort. În urmă cu câteva săptămâni, poliţiştii au ridicat de la sediul firmei lui Brânzaş mai multe documente, pentru cercetări.

Potrivit raportului medico-legal, moartea lui Brânzaş a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin spânzurare. "Nu există dubii asupra morţii. A fost o sinucidere prin spânzurare", a declarat medicul legist Gabriel Mihalache, şeful Serviciului de Medicină Legală Oradea, cel care a efectuat necropsia.

Medicul afirmă, însă, că omul de afaceri avea probleme grave de sănătate. "Lua medicamente cu pumnul, potrivit apropiaţilor, avea tulburări depresive. În plus, am găsit leziuni vechi miocardice foarte grave, semne ale mai multor preinfarcte. A fost o minune că a supravieţuit atâta vreme", a mai spus Mihalache.

Procurorul Alin Leucea susţine că nu a făcut niciun fel de presiuni asupra lui Octavian Brânzaş. "Eu doar mi-am făcut meseria", a declarat Leucea.

Citiţi despre motivele sinuciderii controversatului om de afaceri Octavian Brânzaş în articolul: "Scăpat de moarte"