Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat că Procurorul General al României, Laura Codruţa Kövesi a dispus delegarea procurorul beiuşan Ciprian Man la şefia Biroului din Satu Mare a DNA Oradea. Delegarea este pe o perioadă de 6 luni, cu începere de la 1 ianuarie.

Funcţia a rămas vacantă în decembrie anul trecut, după surprinzătoarea demisie a procurorului orădean Tiberiu Sighiartău care a decis să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în urma unor calificative nemulţumitoare de care a beneficiat la evaluările efectuate de conducerea centrală a DNA.

Noul şef, Ciprian Man, are 31 ani şi o vechime ca magistrat de 7 ani şi 2 luni. Este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada august 2006 - decembrie 2010, a îndeplinit funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Începând cu data de 1 decembrie 2010, îşi desfăşoară activitatea ca procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciului Teritorial Oradea unde s-a remarcat, printre altele, prin arestarea şi trimiterea în judecată a controversatului afacerist orădean Ion Govoreanu, patronul grupului de firme Trei G dar şi a fostului şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan.