La propunerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, Tiberiu Mihail Niţu, a dispus delegarea, pe o perioadă de 6 luni, în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea a procurorului Ciprian Man, până acum şef al Biroului judeţean Satu Mare al DNA.

Funcţia a fost deţinută până acum de procurorul sătmărean Marius Iancu, tot cu delegaţie, care a expirat la data de 16 decembrie, iar magistratul nu a mai consimţit la prelungirea acesteia, optând pentru o funcţie de simplu procuror în cadrul DNA.

Ciprian Man, 33 de ani, este cel mai tânăr procuror şef din DNA. El este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii şi are o vechime ca magistrat de 9 ani. În perioada august 2006 - decembrie 2010, a îndeplinit funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar începând cu data de 1 decembrie 2010 îşi desfăşoară activitatea ca procuror la DNA - Serviciul Teritorial Oradea.

Man s-a remarcat, printre altele, prin arestarea şi trimiterea în judecată a controversatului afacerist orădean Ion Govoreanu, patronul grupului de firme Trei G, a fostului şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, inculparea cuplului de avocaţi Ioan şi Daniela Sava, a Marianei Gal, soţia fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, sau a judecătorului Mircea Puşcaş şi a adjunctului şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş.