Procurorul Ciprian Man este, oficial, şeful Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Miercuri, procurorul s-a prezentat în faţa secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii unde, după susţinerea unui interviu în care a trebuit să-şi prezinte planul de management, membrii CSM au hotărât numirea lui la conducerea instituţiei orădene pentru următorii 3 ani.

Man deţinea funcţia de procuror şef al DNA Oradea cu delegaţie, din decembrie anul trecut, în locul procurorului sătmărean Marius Iancu, a cărui delegaţie expirase, iar magistratul nu a mai consimţit la prelungirea acesteia, optând pentru o funcţie de simplu procuror în cadrul DNA.

Ciprian Man, 33 de ani, este cel mai tânăr procuror şef din DNA. El este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii şi are o vechime ca magistrat de 9 ani. În perioada august 2006 - decembrie 2010, a îndeplinit funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar începând cu data de 1 decembrie 2010 îşi desfăşoară activitatea ca procuror la DNA Oradea.