Procurorul Gheorghe Bogdan, fostul şef al Parchetului Salonta, iar din 2012 procuror în cadrul DIICOT- Oradea a fost delegat, de luni, să preia şefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Delegarea magistratului s-a făcut până la concursul în vederea ocupării funcţiei, care se va organiza în perioada aprilie - mai 2015. În cazul în care postul nu se va ocupa, delegarea magistratului mai poate fi prelungită cu încă 6 luni.

Procurorul Gheorghe Bogdan are 38 ani, este absolvent al Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai şi este magistrat din 2000. Din 2006, Bogdan a coordonat activitatea Parchetului Salonta până în 2012, când a promovat examenul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, iar ulterior la DIICOT - Oradea.

Parchetul Bihor a rămas fără şef după ce procurorul Vasile Popa a fost arestat pentru fapte de corupţie. Popa este în continuare în arest, învinuit fiind de şantaj, luare de mită, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului.

Citiţi pe această temă şi articolul "Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar"