Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, marţi, în procesul de ultraj deschis pe numele procurorului orădean Călin Roman din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, acuzat că şi-ar fi agresat şeful în urmă cu trei ani.

Instanţa a decis achitarea procurorului pe considerentul că faptei de care este acuzat îi lipseste unul din elementele constitutive ale infracţiunii, însă minuta sentinţei nu precizează care. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată, prin recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare.

Procurorul Călin Roman a fost trimis în judecată în septembrie 2010 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind acuzat că, pe 10 iunie 2009, în preajma concursului pentru şefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la care candida alături de şeful său ierarhic, procurorul Viorel Gavra, l-a acostat pe acesta, prin surprindere, pe coridorul instituţiei, l-a prins de gât şi l-a înjurat, reproşându-i întocmirea unei informări în care se prezentau o serie de deficienţe profesionale, care i-ar fi afectat accesul la concurs.

Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, Roman a intrat în cabinetul şefului său, pe care, în prezenţa unor martori, l-a ameninţat cu "distrugerea carierei profesionale".

"Este de menţionat faptul că actele de agresiune fizică, insultă şi ameninţare au fost comise de inculpat ca o reacţie de răzbunare pentru actele anterioare îndeplinite cu bună credinţă, în exerciţiul funcţiunii şi în temeiul prerogativelor de şef ierarhic pe care partea vătămată le avea", se specifica în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Oradea însă, la cererea procurorului Călin Roman, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus strămutarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara.