Schimb de "mingi" între judecătorii Curţii de Apel Oradea şi cei ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe tema măsurilor preventive luate în cazul prim-procurorului suspendat al Parchetului Bihor, Vasile Popa, judecat pentru corupţie.

În timpul dezbaterilor de vinerea trecută, magistraţii Curţii au decis, din nou, să îl elibereze pe Vasile Popa din arestul la domiciliu, înlocuind măsura cu cea a controlului judiciar. însă încheierea poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Cu doar o lună mai devreme, Curtea Supremă a mai întors o decizie similară, admiţând contestaţia procurorilor DNA Oradea care solicitau ca fostul prim-procuror să rămână în continuare în arest la domiciliu.

Vasile Popa se află în arest la domiciliu din 22 ianuarie a.c., după ce, în prealabil, fusese arestat preventiv, din luna octombrie a anului trecut, la solicitarea procurorilor DNA Oradea.

Magistratul este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe care au pus în pericol o anchetă penală.