Târgul de Crăciun organizat de Primăria Oradea este primul eveniment la care vor fi folosite trei din cele patru autorulote achiziționate de Consiliul Județean pentru sprijinirea producătorilor bihoreni interesați să comercializeze produse tradiționale.

Utilizarea food truck-urilor nu va fi însă gratuită, ci taxată, iar dacă va exista concurență se va organiza chiar și o licitație pentru închirierea lor.

Pentru produse alimentare și băuturi

Potrivit unei informări a CJ Bihor, Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, din subordinea administrației județene, a lansat miercuri o procedură de închiriere pentru trei din cele patru food truck-uri achiziționate în scopul promovării produselor tradiționale, în baza unui proiect din 2018 derulat în parteneriat cu Administrația Domeniului Public din subordinea Primăriei Oradea.

Rulotele vor fi închiriate pentru a fi utilizate în cadrul ediției din acest an a Târgului de Crăciun din Oradea. Două dintre ele, de tip „food trailer model BH1”, vor fi închiriate pentru comercializarea de produse alimentare semiprocesate, procesate, ambalate sau neambalate (miere, zacuscă, mezeluri, brânzeturi, uleiuri, produse de artizanat sau manufactură etc), iar a treia, de tip „drinks trailer model BH2”, pentru comercializarea de băuturi alcoolice și non alcoolice (palincă, vin, sucuri, bere etc).

Cu condiții

CJ Bihor subliniază că există cerințe pe care „comercianții trebuie să le respecte cu strictețe, în fiecare zi a evenimentului”, și anume programul agreat cu organizatorul Târgului de Crăciun (APTOR - Visit Oradea), precum și orarul de funcționare, și să se asigure că vor avea cantități suficiente de produse pentru a fi puse în vânzare pentru întreaga perioadă a Târgului.

De asemenea, comercianții trebuie să dețină documente de proveniență și de conformitate a calității pentru toate produsele vândute, precum și „să asigure expunerea estetică a produselor și afișarea în mod vizibil a prețurilor, care nu pot fi modificate pe durata evenimentului”.

Contra cost

Prețul (taxa) de închiriere și ocupare a food truck-urilor Agenției de Dezvoltare Locală a pentru activități comerciale desfășurate în cadrul Târgului de Crăciun a fost stabilit la 150 lei/comerciant/autorulotă/zi + TVA, la care se adaugă o taxă de instalare de 400 lei + TVA.

De asemenea, fiecare comerciant trebuie să asigure o garanție de 10.000 lei/food truck, pentru acoperirea eventualelor daune pe care le-ar putea produce proprietarului, ca de pildă distrugeri sau neprezentarea la târg.

În fine, fiecare comerciant va achita și consumul de electricitate în food truckul său, pe baza citirii contoarelor.

Licitații, în funcție de concurență

Operatorii interesați au la dispoziție o perioadă scurtă (23-27 noiembrie) în care se pot înscrie pentru închiriere, detalii suplimentare putând obține de la ADD Bihor, persoana de contact fiind directorul Agenției, Vitalyos Barna (telefon 0728.094.166). Câștigătorii vor fi anunțați în data de 29 noiembrie.

În cazul în care vor exista mai multe solicitări pentru același amplasament, departajarea se va face printr-o licitație are urmează a fi organizată de ADD Bihor în data de 29 noiembrie, la ora 11.00, precizează CJ Bihor. Licitația se va desfășura după regula licitației competitive, iar câștigător va fi cel care oferă prețul cel mai mare și care corespunde cerințelor din punct de vedere estetic și al produselor comercializate.

Autorulotele au fost cumpărate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúbőszőrmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, finanțat prin Programul Transfrontalier România – Ungaria, cu suma de 1,29 milioane lei plus TVA.

Detalii privind regulamentul și documentele necesare înscrierii:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!