Food truck-urile cumpărate de Consiliul Județean pentru producătorii din Bihor au ajuns în Oradea. Vehiculele urmează să fie folosite pentru promovarea produselor tradiționale din județul nostru, că este vorba despre preparate alimentare sau de artizanat. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a asistat vineri la recepția celor patru food truck-uri achiziționate de Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD), din subordinea CJ Bihor, printr-un proiect cu fonduri europene. 

„Scopul acestui proiect este de a revitaliza economia rurală locală, ajutându-i pe producători să promoveze și să vândă produse tradiționale la târguri și festivaluri. În perioada următoare vom concepe un regulament pentru utilizarea acestor rulote”, a transmis Călin Gal printr-un comunicat de presă. 

Dintre cele patru, două autorulote sunt anume echipate pentru „comercializarea de produse alimentare semiprocesate, procesate, ambalate sau neambalate (miere, zacuscă, mezeluri, brânzeturi, uleiuri, produse de artizanat sau manufactură etc)”, o autorulotă este destinată comercializării de băuturi alcoolice și nonalcoolice (palincă, vin, suc, bere, etc), iar a patra este echipată pentru „producerea și comercializarea de produse de patiserie și brutărie (plăcinte, clătite, patiserie sărată și dulce, etc)”. 

Toate sunt inscripționate cu mesajul „DE BIHOR. Tradiție cu dichis”. 

Valoarea totală a achiziției a fost de 1.294.973 lei, cu TVA inclus. Firma care a câștigat licitația publică pentru furnizarea acestor food truck-uri este SC Brain Agency SRL, cu sediul în Cluj-Napoca. 

Amintim că autorulotele au fost cumpărate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúbőszőrmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, finanțat prin Programul Interreg V–A România – Ungaria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!