Înainte au făcut la Oradea pantofi, acum fac vânzări. Astormueller România, producătorul pantofilor Bugatti, şi-a inaugurat marţi în parcul industrial Eurobusiness noua clădire de birouri. Investiţia, în valoare de peste 500.000 euro, a fost demarată la sfârşitul anului trecut, iar imobilul va funcţiona ca o clădire de birouri.

"În cadrul acestui centru de servicii se vor administra pieţele de export, fluxul de materii prime necesare producţiei şi departamentul de achiziţii cu termene şi condiţii de livrare. De anul acesta am început să producem în România inclusiv materialele de advertising", a declarat Roman Baran, directorul Astormueller România.

Elveţienii de la Astormueller au fabricat pantofi în Oradea până în 2002, după care şi-a mutat producţia în India, dar şi-a păstrat de-a lungul timpului centrul de servicii de aici.

"Industria se mută. Stă câţiva ani într-un loc, caută mereu alte oportunităţi, după care pleacă acolo unde produce mai ieftin. Acum spre exemplu producem în India, dar nu am renunţat la România, pentru că aici am găsit oameni oneşti şi muncitori", a spus Tim Muller, acţionarul unic al companiei.

Centrul de la Oradea este deservit în prezent de circa 40 de angajaţi, personalul urmând să crească odată cu dezvoltarea afacerii, imobilul fiind dimensionat pentru peste o sută de angajaţi.

Înfiinţată în 1928 Astormuller, cu sediul în oraşul elveţian Hunenberg şi birouri în Germania, Portugalia, China, India şi România are 450 de angajaţi şi îşi desface produsele la nivel mondial.