Directorul de la AJOFM a observat că angajaţii de la stat sunt mai bine plătiţi decât cei din mediul privat. În Occidentul spre care tânjim e fix pe dos, în schimb există avantajul unei siguranţe mai mari a locurilor de muncă din sectorul bugetar.

La noi, cei de la stat, pe lângă faptul că sunt plătiţi mai bine, nici nu pot fi daţi afară din serviciu. Creşterea scandaloasă a burtăverzimii funcţionăreşti se datorează partidelor care au avut nevoie de sinecuri în care să-şi pună loazele. Iar rezultatele se văd. Există un dispreţ suveran al slujbaşului de la stat faţă de contribuabil.

Eu nu cred că cei care eliberează caziere te pun să stai la trei ghişee ca să plăteşti nişte bani de tâmpiţi ce sunt. Pur şi simplu nu le pasă. N-au chef de muncă şi nici cine să-l insufle. Poate că dacă domnul subprefect Bitea ar fi avut nevoie de un cazier ar fi dat de pământ şi cu aceştia, cum a făcut cu cei din Primărie în cazul parcărilor. Şi poate că dacă primarul Bolojan i-ar fi dat afară pe subalternii care de două luni îl fac de râs pentru că nu sunt în stare să elaboreze nişte proiecte de hotărâri, lucrurile ar merge mai bine.

Numeroşii funcţionari, adesea prost calificaţi, dar mai mereu obraznici, ar trebui să priceapă că ei nu sunt decât nişte slugi. Nu în sens peiorativ, ci pentru că sunt plătiţi să slujească oamenii care trec pragul instituţiilor. Dacă nu, le propun un schimb: să intre ei în privat şi să ţină în spate, pe mintea şi pe pregătirea lor profesională, 2 milioane de birocraţi şi 5 milioane de pensionari!