Preşedintele României a greşit grav când a spus că profesorii sunt plătiţi mai bine decât el după numărul de ore lucrate, a afirmat vineri Lia Pop, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice Oradea, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PSD Bihor. "Domnul Băsescu spune că un profesor lucrează numai 16 ore pe săptămână şi el 16 ore pe zi. Pentru România ar fi mai bine dacă dânsul nu ar lucra deloc", a spus Lia Pop.

Profesoara a explicat ceea ce ştie orice absolvent de şcoală generală, şi anume că munca unui cadru didactic nu se desfăşoară doar la catedră, ci presupune şi studiu individual pentru pregătirea orelor, precum şi munca de corectare a lucrărilor scrise ale elevilor şi studenţilor ori cea de îndrumare.

Întrebată dacă s-a simţit jignită de îndemnul preşedintelui ca profesorii nemulţumiţi de salariile mici să-şi caute un al doilea loc de muncă, Lia Pop a afirmat că o asemenea atitudine din partea lui Băsescu este un act de agresiune. "Preşedintele vorbeşte tot mai mult şi impune asupra oamenilor o agresiune. Are această abilitate de a impune reguli obligatorii pentru toţi şi îngrozitoare pentru toţi", a afirmat profesoara.

Lia Pop a răspuns şi la întrebarea dacă pentru felul în care se manifestă Băsescu o parte din vină poate fi atribuită şi profesorilor care l-au format, spunând că aceştia "puteau face mai mult pentru el", dar completând că "este foarte greu să lucrezi, de exemplu, cu un elev care în loc să stea la şcoală, la ore, fumează în toaletă".