Nemulțumiți că, deși sunt în a treia zi de grevă generală, guvernanții nu poartă negocieri serioase cu reprezentanții lor, angajații din învățământul bihorean ies în stradă.

Sindicatul Liber din Învățământ Bihor a anunțat un marș de protest prin centrul Oradiei, la care sunt așteptați peste 500 de profesori.

„Am fost prin școli și colegii ne-au spus că vor să fie mai vizibili, că în sala profesorală nu sunt. S-a luat decizia organizării unui marș de protest la București, dar pentru noi e prea departe, așa că ne organizăm pe plan local. Vineri ieșim în stradă”, a declarat pentru BIHOREANUL președintele SLÎ Bihor, Flaviu Zancu.

Acesta se așteaptă ca la protest să vină peste 500 de profesori și angajați din unitățile de învățământ din Bihor, dintre cei circa 4.000 care sunt în grevă generală.

Manifestanții vor merge pe traseul Prefectura Bihor – Inspectoratul Școlar – str. Episcop Roman Ciorogariu – Prefectură.

„Ne nemulțumește faptul că nu ne-au chemat la negocieri concrete, în care să spună o soluție, dar pentru toți angajații. În urma discuțiilor de duminică, s-au făcut promisiuni doar pentru anumite categorii, debutanți și profesori din zone defavorizate”, a declarat Zancu.

Potrivit acestuia, profesorii și angajații din educație sunt deciși să rămână în grevă până când negocierile de la București se vor finaliza cu soluții concrete și cu termen de aplicare imediat. „Există riscul blocării anului școlar, deși nimeni nu își dorește asta. Vrem să găsim soluții, dar cu termen de aplicare imediat, nu că vom da la toamnă, cu termen de aplicare din 1 ianuarie 2024. Promisiuni am mai avut, dar nu ne-au încălzit”, a mai spus șeful SLÎ Bihor.

Întrebat cum se desfășoară greva dascălilor din Bihor, liderul sindical a spus că, deși unii directori fac presiuni pe greviști, probleme deosebite nu au fost. „Le mulțumim tuturor celor care fac grevă, iar celor care nu le transmitem că suntem un pic supărați, pentru că toți suntem în aceeași oală, noi luptăm pentru toată lumea, iar când vom obține ceva, și ei vor beneficia”, a mai spus Zancu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!