Profesorii orădeni care doresc să desfăşoare după încheierea orelor de curs activităţi în cadrul programului "Şcoala după şcoală" vor trebui să plătească o chirie de minim 100 lei lunar pentru sălile de clasă.

Consiliul Local a completat joi, la propunerea Inspectoratului Şcolar Bihor, Regulamentul de monitorizare a consumurilor unităţilor de învăţământ preuniversitar şi Metodologia de închiriere a spaţiilor din incinta şcolilor.

Conform hotărârii, adoptate cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, "pentru închirierea sălilor de curs pentru organizarea, în regim privat, a activităţilor de tip "Şcoala după şcoală", se va încheia un contract de închiriere de către unitatea de învăţământ cu cadrul didactic constituit conform legii (PFA, SC, ONG, etc.) cu acordul Administraţiei Imobiliare Oradea".

15 euro pe metrul pătrat

Tot cu unanimitate de voturi, aleşii orădenilor au stabilit preţul metrului pătrat de teren în Cartierul Tineretului din strada Calea Clujului 5, la 15 euro plus TVA.
Noul tarif este mai mic cu 3 euro decât preţul stabilit de Consiliul Local în februarie 2012 şi va fi aplicat la cerere proprietarilor construcţiilor realizate şi finalizate de către beneficiarii Legii 15 din 2003 sau deţinătorii legali ai acestora.

Actualizarea preţului de vânzare a terenului a fost făcută la cererea municipalităţii de către firma IT Business Management.

În Cartierul Tineretului au fost atribuite până în prezent 173 de parcele şi urmează să fie atribuite alte 116. Pe amplasamentele deja împărţite există în prezent circa 150 de case în diferite stadii de finalizare.

Se extind reţelele de apă

În cadrul aceleiaşi întâlniri consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea reţelei de apă şi canal menajer pe străzile Vincent van Gogh şi Tompa Mihaly. Cele două artere nu sunt conectate în prezent la sistemul centralizat de alimentare cu apă şi de colectare a apelor uzate menajere.

Lucrările din strada Vincent van Gogh au fost estimate la 778.801 lei, iar investiţia din strada Tompa Mihaly a fost apreciată la 673.415 lei. Este de aşteptat ca preţul final al celor două proiecte să scadă în urma organizării licitaţiilor de lucrări.

Lei fără sediu

În şedinţa de joi, consilierii locali au mai hotărât, printe altele, revocarea Hotărârii de Consiliu Local 353 din 2006 prin care municipalitatea atribuia în folosinţă gratuită, pentru 25 de ani, imobilul din strada Sucevei 21 către Clubul Lions Oradea.

Măsura revocării a fost propusă de către Administraţia Imobiliară Oradea ca urmare a faptului că, deşi imobilul în cauză a fost demolat încă din anul 2000, Clubul Lions care a primit amplasamentul în folosinţă, nu a demarat nici acum lucrările de reconstruire a imobilului.