Profesorul de scrimă Dragoş Şpan, de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, despre care BIHOREANUL scria la începutul lunii octombrie că lipseşte frecvent de la orele de curs şi, mai mult, îşi lasă elevii să se antreneze singuri, cu arme albe, în timp ce el antrena un club privat din Austria, şi-a luat concediu fără plată pe durata unui an de zile.

Anunţul a fost făcut de directorul LPS Bihorul, Dan Matei. "Profesorul de scrimă Dragoş Şpan şi-a cerut concediu fără plată timp de un an. Aşa că am anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean de vacantarea postului de profesor de scrimă, IŞJ urmând să organizeze concurs pentru ocuparea acestui post", a declarat Dan Matei.

Antrenorul Dragoş Şpan, în vârstă de 35 de ani, este profesorul la Liceul cu Program Sportiv din 1999. Împotriva acestuia existau informaţii că lipsea în ultima vreme des de la orele de curs, fiindcă ar antrena un club privat din Austria.

BIHOREANUL a vrut să vadă dacă sesizările sunt întemeiate şi a mers la o oră de curs a acestuia, descoperind că Şpan îşi lasă copiii să se antreneze singuri, supravegheaţi doar de doi adolescenţi din grupele mai mari, deşi la antrenamente se folosesc arme albe. De altfel, secretarele instituţiei spuneau că profesorul lipseşte o săptămână întreagă, fiind plecat în Austria.

Directorul Dan Matei declara atunci că Dragoş Şpan a avut permisiunea lui pentru a lipsi, fiind la un turneu în Budapesta, recunoscând însă că antrenorul "încearcă să stabilească nişte contacte" cu un club din Austria, în interesul LPS. Totuşi, directorul nu a explicat de ce nu a numit pe nimeni să-l înlocuiască pe Şpan la orele de curs.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul: Singuri la arme