În prezenţa unor medici şi asistente ale secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, şeful acesteia, Gheorghe Bumbu, l-a sărbătorit joi pe predecesorul său, Iuliu Pop, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, într-o sală a unităţii recent amenajată pentru a putea fi folosită la activitatea cu studenţii.

"Domnul doctor Pop a ştiut mereu să ajute şi să îndrume pe oricine a lucrat cu dumnealui, oricând a fost nevoie. Este un om de la care am învăţat mai mult decât profesie, este omul care într-o vreme când urologia era o subspecializare de la marginea chirurgiei generale a ştiut să întemeieze şi să conducă o secţie pe structura căreia s-a dezvoltat actuala clinică de urologie", a spus profesorul Gheorghe Bumbu despre meritele celui sărbătorit.

La rându-i, doctorul Gheorghe Carp, invitat în calitate de viceprimar, s-a adresat venerabilului confrate pentru a-i sublinia "cel puţin trei merite"."Sunteţi şeful de secţie care a reinstaurat normalitatea în această secţie de urologie, căci scandaluri erau şi atunci, şi numai cei care au prins acele vremuri ştiu asta. Sunteţi cel care aţi avut grijă de urmaşii dumneavoastră, să-i creşteţi profesional, şi sunteţi unul din medicii care nu au renunţat la bisturiu nici după pensionare", a spus Carp.

Viceprimarul i-a înmânat sărbătoritului o diplomă de excelenţă semnată de primarul Ilie Bolojan, asigurându-l că la centenar este aşteptat să fie sărbătorit la Primărie, în sala mare de festivităţi.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Carmen Pantiş, s-a declarat şi ea onorată pentru că venerabilul medic a acceptat să fie sărbătorit acolo unde a muncit 42 de ani, şi a subliniat că moştenirea profesională pe care a lăsat-o a fost bine fructificată de discipolul Gheorghe Bumbu, în condiţiile în care "secţia de urologie este una din puţinele care aduc pacienţi nu numai din ţară, ci şi din străinătate".

Emoţionat, doctorul Iuliu Pop şi-a amintit cu nostalgie de anii când era în activitate şi a prezentat celor de faţă o fotografie din 1951, cu colegii de atunci. "Sunt mândru că la secţia pe care am condus-o s-a format o şcoală de urologi, specialişti care muncesc acum în diferite locuri din ţară, şi de faptul că această secţie rivalizează cu orice altă clinică din România şi chiar de peste hotare", a spus nonagenarul.