Fondator, împreună cu matematicianul Ioan Dzițac, al universității orădene Agora, căreia i-a fost și rector, precum și al unei reviste științifice recunoscute în plan internațional, profesorul Mișu-Jan Manolescu a încetat din viață în cursul zilei de joi.

Un personaj recunoscut pentru distincția sa, Mișu-Jan Manolescu s-a născut în urmă cu aproape 66 de ani, pe 30 septembrie 1958, absolvind în 1984 Facultatea de Electromecanică a Universității Craiova. 

În 1994 a obținut titlul de doctor în domeniul microundelor, la Universitatea Oradea, iar în 2000 pe cel de doctor în managementul resurselor umane la Universitatea Craiova.

În anul 2000, împreună cu profesorul Ioan Dzițac, Mișu-Jan Manolescu a pus bazele Universității Agora.

Pe parcursul carierei didactice a publicat nouă cărți și zeci de articole în reviste naționale și internaționale de specialitate, inclusiv articole ISI. El a și fondat, alături de Dzițac și de Florin Gheorghe Filip, revista International Journal of Computers, Communications & Control, indexată în ISI Thomson Reuters/Scientific și în alte peste 20 de baze de date internaționale.

Mișu-Jan Manolescu a activat o vreme și în politică, fiind întâi președinte al organizației județene Bihor a fostului Partid Umanist Român, iar ulterior vicepreședinte al PDL Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!