Pentru a veni în sprijinul foştilor, dar şi al actualilor sportivi şi antrenori, clubul Crişul Oradea a desfăşurat, în premieră, un program de mentorat, prin care 12 persoane au fost calificate în activitatea de instructor sportiv.

Cursul a fost organizat gratuit în parteneriat cu Centrul de Formare Profesională M.A.R.A. SRL.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 20 octombrie – 6 noiembrie 2021, având o durată de 80 ore (20 de ore teorie şi 60 de ore practică), absolvenţii bucurându-se de a intra în posesia certificatelor luni, 17 ianuarie.

Lectorul principal al cursului a fost universitarul Mircea Valentin Muntean, secondat de lectorii şi formatorii modulelor cu caracter general, Carmen Dinescu şi Tiberiu Suciu.

Conform organizatorilor, instructorul sportiv are activitate în domeniul sportului de performanţă în ramuri de sport recunoscute de către Ministerul Sportului prin certificatul de identitate sportivă.

Cei 12 cursanţi de la CS Crişul care au beneficiat de acest curs sunt: Blaj Adrian, Buri-Brotea Trifan Remus, Ilisie Flavius-Nichita, Ilisie Horaţiu Bogdan, Luncan Iosif Darian, Marinescu Raul, Mehes Cristian, Roşu Marius, Soanea Bogdan Alexandru, Ţic Florin Marcel, Ţifrea Dragoş Ovidiu şi Vidican Oana Elena.

Absolvenţilor li s-a eliberat un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și de Ministerul Educaţiei, valabil în peste 60 de ţări.

În urma cursului, cei 12 absolvenţi au dobândit competenţe profesionale în menţinerea igienei personale şi a formei fizice generale; aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; anatomie umană-noţiuni generale; organizarea activităţii proprii; gestionarea informaţiilor; pregătirea activităţii de instruire; instruirea sportivilor; evaluarea nivelului de performanţă a sportivilor practicanţi la procesul de instruire şi pregătirea specifică ramurii de sport.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să ducem la îndeplinire acest program de mentorat, fiind o premieră în ţară în cadrul structurilor departamentale ale Ministerului Sportului, mai ales în această perioadă pandemică. Având un succes mare, dorim să continuăm şi în anul 2022 acest program pentru sportivii sau foştii sportivi ai clubului nostru, pentru a le oferi un sprijin în activitatea lor sportivă, dându-le astfel posibilitatea de a construi o carieră în sport şi după încheierea activităţii ca sportiv", a declarat Pető Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea.