Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea n-au scăpat de cel mai aglomerat program din istoria clubului nici în noul an. Dimpotrivă.

Orădenii vor avea un program deosebit de aglomerat cel puţin până la începutul lunii aprilie, atunci când se va încheia sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet masculin, după cum notează site-ul oficial al clubului orădean.

Roş-albaştrii mai au patru etape din faza grupelor în Basketball Champions League, unde păstrează şanse de calificare.

Campioana României va avea apoi un program cu două meciuri pe săptămână în campionatul intern, o eventuală calificare în fazele superioare ale cupelor europene urmând să rezerve chiar şi câte trei meciuri pe săpămână în luna martie.

Iată PROGRAMUL echipei orădene de baschet masculin în prima lună a noului an:

Miercuri, 4 ianuarie, joc acasă cu Le Mans Sarthe, în Basketball Champions League

Sâmbătă, 7 ianuarie, în deplasare, cu Olimpic Baia Mare, în Liga Naţională

Marţi, 10 ianuarie, în deplasare, cu Khimik din Ucraina, în Basketball Chapions League

Sâmbătă, 14 ianuarie, acasă, cu Steaua CSM EximBank Bucureşti, în Liga Naţională

Miercuri, 18 ianuarie, acasă, cu Kataja Basket din Finlanda, în Basketball Champions League

Sâmbătă, 21 ianuarie, în deplasare, cu SCM Universitatea Craiova, în Liga Naţională

Marţi, 24 ianuarie, în deplasare, cu Umana Reyer Venezia din Italia, în Basketball Champions League.


În funcţie de rezultatele înregistrate în ultimele jocuri din faza grupelor Basketball Champions League, CSM CSU Oradea ar putea juca în fazele eliminatorii fie ale Basketball Champions League, fie în cele ale FIBA Europe Cup. Primul tur eliminatoriu, în dublă manşă, ar urma să se desfăşoare pe 8 şi 22 februarie, mai notează site-ul www.csmoradea.ro.

Playoff-ul Ligii Naţionale de baschet masculin va demara pe data de 12 aprilie 2016.

În total, în perioada 4 ianuarie - 5 aprile echipa orădeană are 20 de meciuri programate. Dacă se califică în playoff-ul Champions League sau FIBA Europe Cup, CSM-ul va avea cel puţin alte două jocuri programate. De asemenea, dacă echipa se va califica în grupa valorică 1-6 în Liga Naţională, va avea alte două meciuri în plus.

În fine, în funcţie de parcursul de la turneul final al Cupei României, formaţia antrenată de Cristian Achim şi Milan Mitrovic poate avea cu unul sau chiar două partide în plus.