Horia Carţiş, şeful de cabinet al preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, afirmă că licitaţia pentru desemnarea firmelor care urmează să distribuie în şcolile din judeţ produse de panificaţie şi lactate în cadrul programului "lapte-corn" este într-o întârziere "uşoară", din cauza unor observaţii la caietul de sarcini formulate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

"Noi am început procedura de licitaţie în iulie-august, dar ANRMAP a făcut observaţii la caietul de sarcini", a spus şeful de cabinet al preşedintelui CJ, afirmând că, totuşi, întârzierea nu va fi mai mult de o săptămână sau două după începerea noului an şcolar. "Rezultatul licitaţiei îl vom avea pe 18 septembrie, şi numai dacă acesta va fi contestat vom uza de prevederea legală care ne permite ca până la finalizarea licitaţiei să încheiem contracte prin atribuire în baza unor negocieri directe", a explicat Horia Carţiş.

Potrivit spuselor lui Carţiş, CJ Bihor nu poate fi învinuit pentru întârzierea licitaţiei din acest an, deoarece deşi parametri licitaţiei puteau fi aceiaşi ca aceia de anul trecut, evaluatorii ANRMAP fac noi şi noi observaţii la caietele de sarcini, nu doar în cazul Bihorului, ci în general în întreaga ţară. "Evaluatorii ANRMAP sunt alţii decât anul trecut. Dacă nu le place o virgulă sau un cuvânt, pot emite observaţii. Fiecare evaluator are înţelegerea proprie asupra unei fraze sau bucăţi din fraze", a susţinut Carţiş.

Programele pentru gustări în timpul şcolii au, în Bihor, circa 62.000 de beneficiari.

La fel ca anul trecut, judeţul a fost şi în acest an împărţit în mai multe zone, pentru ca distribuirea să poată fi făcută de mai multe firme.

Pe de altă parte, săptămâna trecută premierul Victor Ponta a declarat că este posibil ca din acest an să nu mai beneficieze de aceste programe toţi elevii, motivând că unii nu consumă produsele oferite, ci le aruncă.