Cea mai transparentă administrație locală din România, Primăria Oradea, începe să dea rateuri când vine vorba de consultările publice. Municipalitatea cere tot mai rar părerea orădenilor pe proiectele în pregătire, iar când o face, obligată de propriile normative, demersul este mai mult de formă.

La jumătatea lunii decembrie, a supus consultării Planul Urbanistic Zonal privind regenerarea urbană a amplasamentului delimitat de Parcul Salca și complexul Lotus Center. Zona urmează să cuprindă seră, clădire cu locuri de joacă pentru copii, turn de belvedere, o pasarelă suspendată și multe altele, pe care orădenii nu le-au putut, însă, studia.

Cei care au dorit săptămâna trecută să acceseze documentul oficial au fost întâmpinați cu mesajul „Eroare 404. Pagina dorită nu există”. Documentul a putut fi văzut abia de miercurea trecută, în urma unei sesizări transmise de Bihorel, doar că perioada de consultare s-a și încheiat la sfârșitul săptămânii.

Altfel spus, Primăria își va impune proiectul în fața orădenilor chiar dacă a fost, cine știe câtă vreme, în „eroare de sistem”...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!