Mozaicul din Pasajul Vulturul Negru va fi refăcut la un preţ de 4,8 milioane lei, de aproape două ori mai mare decât cel de 2,5 milioane lei, la care au fost atribuite lucrările de reabilitare, în 2012, firmei Marconst.

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de reabilitare a sistemului de canalizare şi a pavajului.

Lucrarea a fost dată la reproiectat în urmă cu un an, după ce în 2013 municipalitatea a refuzat să recepţioneze de la Marconst pavajul cu crăpături, diferenţe de nuanţă, rosturi neunitare, linii neclare ale ornamentelor şi multe altele.

Conform noului proiect, mozaicul va fi refăcut după o tehnologie modernă, de tip epoxy-terrazzo, bazată pe un amestec de răşină epoxidică bicomponentă, deja colorată, cu spărtură de marmură selectată.

Printre modificările aduse la proiect se mai numără modificarea modelului arcuit pentru a evita formarea colţurilor ascuţite care provoacă apariţia fisurilor, acoperirea cu o placă de beton a canalului tehnic peste care sunt puse în prezent plăci prefabricate, renunţarea la elementele florare din sticlă colorată din zona centrală a pasajului şi placarea pasajului pe margini cu marmură roşie de tip Rosso Verona folosită şi în interiorul clădirii. Termenul de predare al lucrărilor va fi de patru luni.

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, proiectul refăcut va fi trimis spre aprobare ADR Nord-Vest, după care lucrarea va fi scoasă la licitaţie pentru a putea fi finalizată până la sfârşitul anului.

În paralel, municipalitatea poartă negocieri cu firma Marconst cu privire la condiţiile în care se va face rezilierea contracului de execuţie a lucrărilor. "Contractul nu a fost reziliat încă. Purtăm discuţii cu privire la termenii în care vom încheia această colaborare", a declarat viceprimarul Mălan.

Marconst s-a obligat prin contractul încheiat în 2012 la plata unor penalităţi de 1% pe zi de întârziere, adică 5.640 euro pe zi.