Localnicii din Podgoria și Paleu au ieșit din nou în stradă, săptămâna trecută, sub geamul președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, cerându-i să facă inelul metropolitan de nord prin extravilanul localităților, răspunsul primit fiind același, și anume că traseul nu a fost stabilit, firma Term SRL, angajată să facă studiul de fezabilitate, lucrând la mai multe variante.

Bihorel a descoperit că firma și patronul ei, proiectantul Bekő András, nu sunt străini de proiecte controversate, afaceristul fiind protagonist în două dosare de corupție!

Primul datează din 2015, când procurorii DNA l-au acuzat că, împreună cu doi consultanți faimoși pentru învârteli, Christian Hornung și Ioan Cotoroi, mânărea licitații ale primăriilor din Bihor așa încât să le câștige firme care îi răsplăteau cu comisioane babane, motiv pentru care au o vreme inculpații au și stat în arest preventiv.

La Tribunal, grupul a fost achitat, pe motiv că faptele s-au prescris ori s-au amnistiat, dar procesul încă se judecă la Curtea de Apel, unde joia trecută s-a amânat pentru a 12-a oară pronunțarea unei sentințe!

În al doilea dosar, Bekő este inculpat alături de primarul UDMR-ist din Roșiori, Kelemen Zoltán, și de alți tovarăși din anturajul acestuia, pentru fraudarea de fonduri europene. Prin urmare, în timp ce justiția merge cu viteza melcului, proiectantul își vede mai departe de afaceri...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!