În contextul pauzei competiţionale cauzate de pandemie, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor s-a axat pe scrierea de proiecte cu finanţare europeană care să aducă beneficii fotbalului bihorean în special în ceea ce priveşte sectorul juvenil.

"Pandemia a schimbat modul de lucru al AJF Bihor, perioada de inactivitate fotbalistică s-a transformat în muncă de birou. Astfel Comisia de Accesare Fonduri Nerambursabile din cadrul AJF Bihor a muncit şi a muncit bine reuşind să depună primele două proiecte pentru accesare fonduri europene. Ambele acoperă doar sectorul de copii şi juniori deoarece linia de finanţare este UEFA Foundation for children, cu aplicativitate doar pe sectorul juvenil", a precizat preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, într-un comunicat.

Primul proiect are titlul "Soccer fields for the kids  – Play Together" şi se referă la construirea a două terenuri de fotbal de dimensiuni reduse cu suprafaţă de joc artificială destinată copiilor. Valoarea proiectului este de 80.000 euro.

Cel de-al doilea proiect se numeşte "Sports materials for juniors teams" şi se referă la achiziţionarea de echipamente de joc pentru toţi micuţii fotbalişti ale echipelor afiliate la AJF Bihor. Este vorba despre plase pentru porţi 5X2, mingii de fotbal numărul 4 pentru copii şi truse medicale profesionale pentru primul ajutor. Conform preşedintelui Radu Bitea, acest proiect este în valoare de 42.000 euro. 

"Termenul limită de depunere este 15 august, însă am adoptat un regim de lucru intens să finalizăm mai devreme deoarece vin perioadele de concedii, barajul de promovare, pregătirea noului sezon. Este o provocare pentru noi, experienţa dovedită în anii anteriori, în accesare de fonduri ne fac optimişti şi încrezători", a mai adăugat conducătorul AJF.

Conform comunicatului forului fotbalistic bihorean, în ultimii trei ani AJF Bihor a aplicat la numeroase proiecte pe teme fotbalistice, precum: achiziţionarea de materiale sportive, degrevarea de plată a baremelor de arbitraj şi observare, cursuri pentru antrenori, Galele Fotbalului Bihorean, proiecte pe ramura arbitrajului. Toatea acestea au fost câştigate, cu excepţia unuia privind relocarea sediului administrativ.

"Legat de acest aspect, am formulat o adresă Primăriei Municipiului Oradea, prin care solicităm relocarea sediului administrativ în încăperi din cadrul noului stadion municipal. Mi se pare un lucru firesc, este şi o cutumă naţională ca sediile administrative ale AJF-urilor sa fie în sau în preajma stadionului municipal din judeţul respectiv. Rezultatele muncii şi activităţii noastre şi raportul de activitate al ultimilor trei ani al AJF Bihor ne îndreptăţesc să solicităm şi să obţinem acest drept", a conchis Radu Bitea.