Proiectul privind transformarea Pieţei Cetate din Oradea într-un centru de antreprenoriat după modelul celui din cartierul Rogerius este în stand-by.

Deşi are asigurată o finanţare de 6,5 milioane euro printr-un proiect Interreg România - Ungaria 2014 - 2020, investiţia s-a blocat în faza de avizare. 

Comisia Zonală de Monumente a respins proiectul de reconstrucţie a vechii hale de carne şi lapte distrusă de incendiul din iulie anul trecut propus de municipalitate, iar Comisia Naţională îşi caută argumente juridice pentru a respinge contestaţia depusă de Primărie. 

Fosta clădire, care a adăpostit prima remiză de tramvaie a societăţii Calea Ferată Orăşenească Oradea Mare SA, era în curs de clasare ca şi monument de arhitectură industrială.

Specialiştii de la Bucureşti şi-ar dori pentru acest imobil finalizarea procedurii şi reconstruirea după modelul iniţial, dacă se poate, pe ruinele a ceea ce a mai rămas. 

Potrivit proiectului municipalităţii, Piaţa Cetate din centrul Oradiei ar fi modernizată sub forma unui centru de afaceri cu parcare subterană cu 247 de locuri.