Elevii cu vârste între 6 și 14 ani din Bihor vor avea posibilitatea să participe la cursuri gratuite de inițiere în mai multe discipline sportive, în cadrul proiectului „Hercules”, inițiat de Ministerul Sportului în perioada 25 iulie-19 august.

Este prima ediție a proiectului, desfășurat în toată țara în parteneriat cu direcțiile de sport, organizatorii propunându-și ca un procent semnificativ dintre participanți să continue să facă sport, ajungând chiar la performanță.

Conform organizatorilor, elevii vor putea descoperi diverse sporturi, de la rugby sau scrimă, până la patinaj, role sau șah, în funcție de resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local.

În Bihor, după cum se arată pe site-ul dedicat proiectului, copiii vor avea posibilitatea să încerce atletism, baschet, handbal, înot sau polo, în diverse perioade, care pot fi vizualizate, punctual, în secțiunea dedicată județelor.

Detalii despre înscrieri pot fi obținute atât de la Direcția de Sport, cât și de pe site-ul www.proiectulhercules.ro.

„Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!”, a transmis direcțiilor de sport ministrul Sportului, Eduard Novak.