Accidentul spectaculos a avut loc joi, în jurul orei 16, când - potrivit agenţilor de la Poliţia Rutieră şi a celor de la Poliţia Locală - şoferul unei automacarale aparţinând firmei Sapico (specializată în comerţ cu materiale de construcţii) se îndrepta dinspre centru, pe strada Principatelor Unite, spre Ioşia.

"Când a ajuns în intersecţia Principatelor Unite cu Constructorilor şi a intrat spre Splaiul Crişanei pe sub Podul Decebal, şoferul automacaralei a uitat, pur şi simplu, că utilajul are o înălţime mai mare decât cabina camionului şi că, din motivul acesta, nu avea cum să încapă sub pod. Urmarea e că pe sub pod a încăput doar cabina camionului, nu şi macaraua, care a lovit grinda podului", a declarat pentru BIHOREANUL Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea, ajuns şi el rapid la locul accidentului.

Din fericire, deşi găurită, grinda lovită a podului este una care "ţine" partea de trotuar a acestuia, nu partea carosabilă, astfel încât circulaţia pe Podul Decebal nu este pusă în pericol.

Tot din fericire, în momentul în care automacaraua a lovit podul, în spatele ei nu se afla nicio maşină, astfel încât macaraua a căzut pe asfalt. "Dacă macaraua ar fi căzut peste vreo maşină care să se fi aflat în spatele ei, şoferul şi pasagerul ar fi fost striviţi", a comentat unul dintre martorii oculari aflaţi la faţa locului.

La locul incidentului s-au adunat, de altfel, numeroşi curioşi care au ironizat ceea ce numeau "prostia" şoferului, un bărbat în vârstă de circa 40 de ani, care va trebui să dea cu subsemnatul şi să răspundă pentru pagubele provocate atât podului, cât şi utilajului pe care îl avea în grijă.

La o primă evaluare, pagubele se apropie de 20.000 de euro, dintre care peste 12.000 de euro - contravaloarea macaralei.