Un accident cu o cauză stupidă şi cu urmări considerabile a fost provocat luni, în jurul orei prânzului, pe şoseaua de centură a Oradiei, în dreptul campusului Universităţii Emanuel, de un şofer orădean în vârstă de aproximativ 65 de ani.

Potrivit martorilor, între care şi propriul său ginere, bărbatul – aflat la volanul unei autoutilitare Ford – a ieşit din parcarea unui depozit de materiale de construcţii, înscriindu-se pe prima bandă a şoselei, în direcţia spre intersecţia cu sens giratoriu din capătul cartierului Nufărul.

După nicio sută de metri, însă, bărbatul a făcut, brusc, o manevră interzisă şi, în plus, fără să se asigure: a virat la stânga, pentru a întoarce maşina pe celălalt sens de mers, lovind o altă autoutilitară, înmatriculată în judeţul Neamţ, în care se aflau cinci persoane, pe care a proiectat-o în parapetul de pe marginea drumului, pe sensul opus, după care, la rându-i, s-a oprit în parapet, la o distanţă de aproximativ 100 de metri de cealaltă.

În accident au mai fost implicate şi două autoturisme. „După ce ne-a lovit şi ne-a împins pe contransens, am văzut că din faţă se îndrepta spre noi un Opel. La volan era o doamnă care a avut prezenţa de spirit de a frâna, pentru a nu ne lovi frontal, aşa că numai ne-am frecat lateral. În Opel a intrat, din spate, un Volkswagen, dar din fericire nu tare”, a declarat BIHOREANULUI şoferul aflat la volanul utilitarei înmatriculate în Neamţ.

Potrivit acestuia, în maşina sa erau încă patru pasageri, cu toţii români care veneau din Italia şi care se îndreptau spre case, în judeţele Neamţ şi Vaslui, toţi fiind răniţi uşor şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, pentru investigaţii.

În zona în care s-a produs accidentul, Poliţia a intervenit cu o utilitară dotată cu laborator criminalistic, pentru efectuarea măsurătorilor la faţa locului, precum şi cu două autoturisme de la Rutieră, pentru dirijarea traficului.

Circulaţia a fost perturbată aproximativ două ore, timpul necesar atât măsurătorilor, cât şi curăţării carosabilului pe care s-a scurs ulei de motor, iar apoi îndepărtării ambelor utilitare, care au blocat o bandă din cele două, pe sensul dinspre capătul cartierului Nufărul spre cartierul Grigorescu.