Cele 18 prostituate cu vârste între 15 şi 35 de ani au fost ridicate în noaptea de joi spre vineri de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea de pe străzile Podului, Meşteşugarilor, Ovid Densuşianu şi bulevardul Decebal.

"Poliţiştii au început urmărirea penală faţă de două dintre tinere, de 22 respectiv 24 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie. Totodată, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale de câte 500 lei", a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Înainte de a fi lăsate acasă, fetele au fost conduse la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea identificării unor eventuale purtătoare de boli cu transmitere sexuală. Cea mai tânără dintre ele, minoră fiind, a fost introdusă într-un centru specializat.

Poliţiştii nu se aşteaptă însă ca prostituatele să îşi achite amenzile, mai ales că acestea au recunoscut chiar în faţa lor că, din cauza crizei, li s-a redus considerabil numărul de clienţi, iar asta în ciuda faptului că, spun fetele, au ieftinit preţurile: de la 70-80 lei, cât se cerea anul trecut pentru o partidă de sex normal, acum clienţii beneficiază de serviciile lor pentru sume între 30 şi 50 lei.