Patru persoane au fost arestate preventiv, vineri, în Oradea, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuza de proxenetism.

Lakatos Lászlo, alias Tasi (foto), cunoscut apropiat al liderului interlop Markovics Romulus, zis Romi Neguş, a fost trimis după gratii împreună cu soţia, Lakatos Erzsébet, fratele, Lakatos Gioni, şi un amic, Kabodi Raymond-Tamás, folosit ca şofer pentru transportul prostituatelor.

Aceştia sunt acuzaţi că au coordonat o reţea de prostituate care prestau pe străzile din Oradea, în special pe Calea Aradului.

Servicii pe marginea şoselelor

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Bihor vineri seară, cei patru proxeneţi au fost reţinuţi cu o zi mai devreme, în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

"Percheziţiile domiciliare s-au efectuat pe raza municipiului Oradea, pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a cinci persoane, respectiv a trei bărbaţi de 40, 36 şi 22 de ani şi a două femei, de 29 şi 45 de ani, toate din Oradea, bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism", se precizează în informare. 

Cei cinci orădeni sunt acuzaţi că, din 2019 până în prezent, ar fi facilitat şi coordonat mai multe tinere care practicau prostituţia pe drumurile publice de pe raza municipiului Oradea, primind de la fete diverse sume de bani.

"În urma percheziţiilor desfăşurate, poliţiştii BCCO Oradea au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor diverse înscrisuri privind evidenţa activităţilor infracţionale, o baionetă şi 2.300 de euro şi 7.300 de lei, despre care există bănuiala că ar proveni din comiterea de infracţiuni", se arată în document.

La finalizarea percheziţiilor, toate cele cinci persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri, iar ulterior au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore.

Patru arestaţi, o prostituată sub control judiciar

Vineri, procurorul care coordonează ancheta s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a patru dintre cele cinci persoane reţinute, cererea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a emis pe numele celor patru persoane câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Este vorba despre Lakatos Lászlo, alias Tasi, 40 ani, soţia lui, Lakatos Erzsébet, 29 ani, fratele, Lakatos Gioni, 36 ani, şi Kabodi Raymond-Tamás, 22 ani, care mai pot contesta măsura la Tribunalul Bihor.

Cea de-a cincea persoană vizată de anchetă, se pare una dintre prostituate, care le supraveghea şi pe celelalte, nu a fost arestată, ci a primit măsura controlului judiciar.

Poliţiştii BCCO Oradea au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor. Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale.