Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a anunţat, joi, printr-un comunicat, faptul că procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Florenţiu Nuţu Simionescu /foto dreapta), comisar superior în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bihor, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Lui Simionescu i se impută faptul că, în perioada octombrie 2008 - iulie 2009, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de comisari din cadrul Gărzii Financiare, a primit suma totală de 15.000 euro de la de la Emil Pop, administratorul firmelor Calton SRL, Conselis SRL respectiv Rice Star Fashion SRL şi denunţător în cauză.

Banii i-au fost remişi comisarului printr-un intermediar şi cu scopul ca acesta să protejeze firmele administrate de Pop cu ocazia controalelor efectuate de către comisari din cadrul Gărzii Financiare Bihor.

"Comisarul avea rolul să protejeze firmele în sensul de a nu efectua controale amănunţite, care ar fi fost de natură a scoate la iveală ampla activitate evazionistă desfăşurată prin intermediul acestor societăţi în perioada respectivă şi de a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate", se specifică în comunicat.

Pe 31 mai Simionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 1 iunie, procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.

În timpul anchetei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

BIHOREANUL a prezentat pe larg întreaga poveste. Fiind unul dintre "veteranii" Gărzii Financiare, Florenţiu Simionescu a încasat cei 15.000 de euro printr-un fin al patronului Trei G, Ion Govoreanu.

Suma, deloc neglijabilă, reprezenta o taxă de protecţie, pentru ca verificările făcute la societăţile respective să se limiteze la constatarea unor abateri minore, soldate cu avertismente şi amenzi nesemnificative, de maxim 2.000 de lei. În acest timp, beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat cu peste 30 milioane de lei!

Citiţi detalii articolul "Da, am luat şpagă! Comisar de la Garda Financiară, cumpărat de patronul Trei G"