Un orădean a protestat vineri, vreme de o oră, în centrul oraşului, lângă statuia lui Mihai Viteazul faţă de decizia Primăriei de a cădea la pace cu firma Impact. Teodor Dan Sarca, care a cumpărat o casă în cartierul Europa la un preţ umflat cu peste 15.000 euro pentru că firma Impact nu şi-a respectat clauzele din contractul încheiat cu Primăria care i-a pus terenul la dispoziţie, l-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan de "pactizare" cu compania.

Protestatarul s-a afişat pe platoul din Piaţa Unirii cu tricolorul la gât şi purtând două pancarde cu mesajul: "Bolojan a pactizat cu înşelătoriile unui dezvoltator. USL, aceeaşi mizerie" şi "Contractele fictive şi evaziunea fiscală, legalizate prin HCL 651 din 9 septembrie 2013".

Nemulţumirea orădeanului are la bază faptul că, după cinci ani de procese, primarul Ilie Bolojan a acceptat de bune sentinţele date în favoarea unor angajaţi ai firmei Impact, beneficiari ai unor contracte fictive de vânzare-cumpărare pentru mai multe case construite de companie în cartierul Europa.

Mai mult, pentru a pune capăt conflictului, municipalitatea a căzut la înţelegere cu firma Impact Developer care avea de plătit bugetului local 221.000 lei pentru terenul folosit în perioada de după 2008, când a expirat contractul de asociere între părţi până în 2013, când părţile au căzut la înţelegere. Pentru o parte din sumă, compania ar urma să ofere municipalităţii cinci vile construite în strada Făcliei. Consiliul Local şi-a dat acceptul pe această înţelegere prin HCL 651.

"Cu toate că hotărârea a fost luată de Consiliul Local, autorul moral al ei este primarul Ilie Bolojan! Sub masca binelui pentru municipiu se ascunde însă un bine pentru dezvoltator, care în urma semnării tranzacţiei scapă de cinci case nevandabile", a declarat protestatarul.

Teodor Dan Sarca susţine că a cerut Instituţiei Prefectului să nu dea aviz de legalitate pe marginea HCL 651 pentru a bloca perfectarea acestei înţelegeri. În plus, protestatarul a declarat că va sesiza autorităţilor acte de evaziune fiscală făcute de firma Impact care a trecut casele pe persoane fizice pentru a plăti un impozit şi o taxă pe valoare adăugată diminuate.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

"Ţeapă de Impact: Dezvoltatorul cartierului Europa, acuzat că a "tunat" oraşul de 22 milioane euro"