Membru al Asociaţiei revoluţionarilor orădeni din 1989, Gheorghe Bochiş a fost unul dintre oamenii de bază ai manifestaţiilor antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, fiind prezent în fiecare seară în Piaţa Unirii încă din a treia zi după ce Traian Băsescu l-a "concediat" pe fondatorul SMURD, Raed Arafat.

Luni, după ce una dintre ţintele sale - premierul Emil Boc - a anunţat demisia Guvernului, Bochiş a ieşit în acelaşi loc să se bucure de prima "reuşită", având asupra sa, ca totdeauna, o portavoce şi tricolorul cu gaură în mijloc, pe care l-a fluturat încercând să-i convingă şi pe alţi orădeni să i se alăture.

"Mă bucur că a picat Boc, de-aia am ieşit în Piaţă la ora asta, altfel ieşeam mai pe seară, ca de obicei. Trebuie să continuăm protestele până pică şi Băsescu!", şi-a motivat el gestul.

Gheorghe Bochiş s-a remarcat ca "disident" încă din ultimii ani ai regimului comunist, când Securitatea l-a luat la ochi deoarece frecventa comunitatea penticostală, în 1984 protestând împotriva intenţiei autorităţilor locale de a demola una dintre bisericile comunităţii, iar în 16 decembrie 1989 fiind ridicat de doi ofiţeri de la serviciu, de la Fabrica de blănuri (actuala Rovex), pentru a nu-l lăsa să facă "agitaţie" printre colegi.

Împreună cu alţii, precum actorul Daniel Vulcu, pilotul Gheorghe Manicea, inginerul Constantin Bozântan şi dramaturgul Mircea Bradu, Bochiş a făcut parte şi din Comitetul revoluţionar care a condus Oradea timp de câteva zile după fuga lui Ceauşescu.

Ulterior, în 1990, Bochiş a făcut parte, ca şi Vulcu şi Bozântan, din comitetul de iniţiativă pentru organizarea PNL Bihor.